bowling-banner1

Domišljijski Bumbar svet

Bumbar igre 27Domišljijski Bumbar svet potrebuje iskrico, da se razplamti v vsem svojem sijaju.

Tako, kot potrebuje otroška domišljija iskrico, da razgrne svoje krila in poleti daleč čez mavrico. Zato je vsak posamezen dogodek Domišljijski Bumbar svet povezan z dogajanjem v okolju. To je tista iskrica, ki vzburi našo domišljijo. Vsak dogodek Domišljijski Bumbar svet ima torej svojo temo.

Vse ostalo je v srcih, glavah in rokah naših otrok. 

Domišljijski Bumbar svet je oblika  ustvarjalne delavnice.

Bumbar igre 25Osnovni namen je spodbujanje ustvarjalnosti pri otroku (sposobnosti izražanja in razvijanja idej otroka) in kreativnega druženja z ostalimi otroci (sodelovanje). Dogodek je organiziran na način, da je vpet v aktualno dogajanje (praznike, širše dogodke v okolju, ipd.). Osnovna ideja je tematska vsebina (določena, načrtovana, vodena), v okviru katere otroci razvijajo svoje ideje na osnovi domišljije z uporabo različnih materialov. Vsak posamezen dogodek je voden s strani oseb, ki imajo sposobnost animiranja otrok, komunikacije z otroci in strokovno ustrezno pokrivajo področje.

Domišljijski Bumbar svet poteka na osrednjem prostoru Bumbar parka. Primeren je za otroke od treh let dalje. Lahko se ga udeležijo tudi mlajši otroci v spremstvu odrasle osebe. Za udeležbo na dogodku ni potrebna prijava. 

Napoved dogodkov Domišljijski Bumbar svet je objavljena na spletni strani www.bumbar.si v Napovedniku dogodkov  in na Bumbar strani na Facebooku.