bowling-banner1

Bumbar super prvenstvo

Bumbar igre 23Bumbar super prvenstvo je posebej organizirano tekmovanje za družine, ki se odvija v zunanjem delu Bumbar parka, športni areni in na Bumbar vrtu. Njegov namen je predvsem vključevanja celotne družine v športne aktivnosti.

Ne, to NI tekmovanje športnikov.  Športne panoge, ki so uvrščene na Bumbar super prvenstvo, morajo imeti namreč samo eno lastnost: da jih lahko izvajamo vsi! Tudi najmlajši člani družine. Ti so še posebno spretni v plezanju in skakanju, kajne? Saj vsi tečemo, skačemo, plezamo, hodimo, vozimo kolo, kotalimo gume, vlečemo vrv in podobno! Samo to morate obvladati, da se lahko prijavite na Bumbar super prvenstvo.

Bumbar igre 24

 

Bumbar super prvenstvo je tekmovanje družin. Vsaka družina je tekmovalna ekipa in vsaka družina je zmagovalna ekipa že samo s tem, ko se prijavi na Bumbar super prvenstvo. Pomembno je sodelovati! Nauk, ki ga želimo sporočiti vsem otrokom.

In otroci so najbolj pomembni člani ekipe. Vodja ekipe je namreč otrok. Če je v družini več otrok, je najstarejši otrok vodja ekipe, ostali pa so njegovi pomočniki. Lahko pa se družina dogovori tudi drugače. Otroci se na ta način naučijo prevzemati odgovornost, sprejemati odločitve in voditi skupino ljudi z motivacijo in spodbujanjem. Kako zelo pomembno je to v življenju, vemo odrasli.

Bumbar igre 18V čem  tekmujemo? V spretnostih, v moči, gibalnih sposobnostih in igrah z rekviziti.

Samo za »pokušino« navajamo nekaj vrst tekmovanj: tek v vrečah, plezanje skozi plastične tunele, hoja skozi ovire z zavezanimi očmi, kotaljenje starih pnevmatik, vožnja z gokartom, vlečenje vrvi, obdržimo žogo v zraku, itd..

Za vsako posamezno tekmovanje je objavljen točen seznam tekmovalnih panog dva tedna pred prvenstvom, da se lahko pripravite in določite, kateri člani ekipe tekmujejo v posamezni panogi.

Vse tekmovalne panoge so prirejene otroškim sposobnostim.

BB 55Bumbar super prvenstvo ne bi bilo prvenstvo, če ni bi spodbujalo tekmovalnega duha. Zato prejmejo tri zmagovalne družine posebne nagrade. Bumbar super prvenstvo je organizirano čez vikende. Vse podrobnosti tekmovanja so objavljene najmanj dva tedna pred samo organizacijo tekmovanja na spletni strani www.bumbar.si in na Bumbarjevi strani na Facebooku.

Spremljajte nas, da ne zamudite enkratnega dogodka za vaše otroke in vašo družino v celoti. 

Napoved dogodka  Bumbar super prvenstvo je objavljena na spletni strani www.bumbar.si v Napovedniku dogodkov in na Bumbar strani na Facebooku.