bowling-banner1

Bumbar kvizkoteka

BB 26Bumbar kvizkoteka je tekmovanje v znanju, v splošni razgledanosti. Uh, kje je že šola? Nič hudega, če ste pozabili vse, kar ste se učili v šoli, saj bodo z vami vaši otroci. Otroci so namreč vodje ekip. Ekipa je družina. Družina pa je… dedek, babica, teta, mama, ata, sestrice, bratci, bratranci… Ni pomembno, kako velika družina tekmuje, samo da tekmuje otrok z družino. Zaradi izvedbe tekmovanja je število članov ekipe vseeno omejeno na osem.

Kakšna so vprašanja? Preprosta, čisto enostavna. Nobenih vprašanj, ki za otroke niso pomembna. Ne, nihče ne bo vprašal nič o kvadratni enačbi! Brez nje se lahko čisto lepo živi, kajne? Namen Bumbar kvizkoteke ni iskanje neznanja, ampak pridobivanje znanja.

BB 73Zato so vsa vprašanja, ki so postavljena na posamezni Bumbar kvizkoteki, objavljena na spletni strani www.bumbar.si vsaj 24 ur. V tem času si lahko preberete vprašanje in odgovor nanj. Seveda niso objavljena vsa vprašanja naenkrat. Kako si lahko sploh zapomnimo takšno količino znanja?!

Vsak dan je objavljeno v rubriki Bumbar, ali veš?  samo pet vprašanj z odgovori. Nič več in nič manj! Na dan tekmovanja oziroma 24 ur pred tekmovanjem ni v rubriki Bumbar, ali veš? objavljeno nobeno vprašanje z odgovorom.

BB 1Vsa vprašanja so prirejena za otroke od sedmega leta dalje. Tekmovanja se lahko udeležijo tudi mlajši otroci, a samo kot del ekipe, ki jo vodi starejši otrok.

Kakšno je tekmovanje, če ni huronskega navijanja vseh navijačev posameznih ekip? Navijači so še posebej dobrodošli.

Nič se bat! Samo na Bumbar kvizkoteka se prijavit, ker več kot veš, več veljaš in predvsem več lahko daš!

Napoved dogodka  Bumbar kvizkoteka je objavljena na spletni strani www.bumbar.si v Napovedniku dogodkov in na Bumbar strani na Facebooku.

 

Pravila tekmovanja Bumbar kvizkoteka

1. Prijava: ekipa (družina, ki jo vodi otrok) se prijavi na tekmovanje najmanj dva dni pred samim tekmovanjem na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. V prijavi mora navesti ime, priimek in starost vseh družinskih članov, ki so člani ekipe, in otroka, ki je vodja ekipe. Ekipa mora imeti vsaj dva člana, ki sta družinsko povezana,  in največ osem (8) članov. Ekipa mora imeti svoje tekmovalno ime, ki ga v prijavi prav tako sporočite. V vsakem tekmovanju se izbere najbolj domiselna imena ekip, ki jih še dodatno nagradimo. Tekmovanja se lahko udeleži največ šestnajst (16) ekip. Pri prijavi se upošteva vrstni red prijave. Ostale ekipe se prenesejo v naslednjo tekmovanje, če tako želijo.

2. Registracija na dan tekmovanja: uro pred samim začetkom tekmovanja se mora vodja ekipe v spremstvu ene odrasle osebe, člana ekipe, prijaviti na Info točki v Bumbar parku ter izpolniti uradno prijavnico, s katero pridobi številko ekipe. Za številko je zadolžen vodja ekipe. Številke ne smete izgubiti, saj številka sodeluje v žrebanju, ki določi nasprotnike prvega kroga tekmovanja.

3. Način tekmovanja: tekmujeta vedno dve družini med seboj po principu izločanja. V prvem krogu tekmuje vseh šestnajst (16) ekip. Žreb določi nasprotnike prvega kroga. Tako se med seboj srečata dve nasprotni ekipi, ki jih je izbral žreb za nasprotnici. Vrstni red nastopa dveh nasprotnih ekip je prav tako izžreban. V drugi krog tekmovanja se uvrstijo posamezne zmagovalne ekipe iz prvega kroga oziroma skupaj osem ekip. Ponoven žreb določi nasprotnike drugega kroga tekmovanja. Prav tako določi vrstni red njihovega nastopa. V tretji krog, polfinalni krog, se uvrstijo zmagovalne ekipe drugega kroga tekmovanja (skupaj štiri ekipe). Žreb ponovno določi nasprotnike tretjega kroga in vrstni red njihovega nastopa. V finale se uvrstita zmagovalni ekipi polfinala. Finalno tekmovanje odloči o ekipi zmagovalki. 

4. Vprašanja: v prvem krogu tekmovanja prejmeta nasprotni ekipi sedem vprašanj; v drugem krogu devet vprašanj in v tretjem, polfinalnem krogu enajst vprašanj. Ekipi, ki se  uvrstita v finale, odgovarjata na trinajst vprašanj. Skupaj je v eni Bumbar kvizkoteki postavljeno 127 vprašanj. Super možnost, da se tudi poslušalci kaj naučimo, kajne?

5. Način prijave na vprašanje: vprašanje se postavi obema nasprotnima ekipama istočasno. Odgovarja tista ekipa, ki prva udari na napravo za zvočno svetlobni signal.  Ekipa ne sme udariti po napravi, dokler se vprašanje v celoti ne postavi.  Če ekipa udari po napravi prej, preden se vprašanje v celoti postavi, odgovarja prva nasprotna ekipa. V primeru, da obe ekipi udarita po napravi istočasno (odločitev sprejmejo sodniki), žreb določi ekipo, ki prva odgovarja.

6. Nagrade: zmagovala ekipa prejme nagrado sponzorja tekmovanja; kakšna je nagrada, naj ostane skrivnost. Vse tekmovalne ekipe prejmejo posebno nagrado Bumbarja.

7. Sodniki: kot vsako tekmovanje ima tudi Bumbar kvizkoteka sodnike, ki jih predstavimo na začetku tekmovanja. V glavnem so to predstavniki sponzorjev Bumbar kvizkoteke.

BB 37