Piratska ladja

V Bumbar parku čaka vse otroke prava piratska ladja. Ne, ni nasedla v Bumbar parku! Tukaj je njeno skrivno pristanišče. Le kdo bi pomislil, da se piratska ladja s tisoč strašnih piratov in gusarjev skriva prav v največjem družinskem igrišču v Sloveniji, v Bumbar parku?! Sredi otrok, sredi majhnih in malo večjih Bumbarjev? Nihče!

BB 31

BB 34Od tu plovemo po strašnih morjih celega sveta!Preko Indijskega oceana gremo v Indijo, zavijemo okrog rta Dobre nade v Atlanstki ocean in se odpravimo proti Južni Ameriki. Ne ustrašimo se niti gromozanskih valov, smrtonosnih tokov in ledenih gora,ko plovemo skozi Drakov prehod okrog Rta Horn v Tihi ocean.

Borimo se z viharji Kitajskega morja, sekamo ledene plošče Severnega ledenega morja in Vzhodno-sibirskega morja in se ne ustrašimo nevarnega koralnega grebena, ko plujemo proti Avstraliji. Kako bi se ? Saj smo pravi, slavni Bumbar pirati!

A za nas piratska ladja ni samo piratska ladja. Ni boljšega mesta za skrivanje! Kaj vse lahko počnemo na njej! Se lovimo, skrivamo, iščemo skrite zaklade, si pripovedujemo strašne ali skrivne zgodbe in tako naprej in tako dalje. Piratska ladja je fantastičen prostor, kamor starši ne morejo. Samo otroška ladja, Bumbar piratska ladja.