Izjava o varstvu osebnih podatkov

Osebni podatek je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika. Osebni podatek je tudi fotografija, na kateri je objavljen posameznik, zato je potrebno pri njihovi obdelavi prav tako upoštevati več določb Zakona o varovanju osebnih podatkov (v nadaljevanju ZVOP-1-UPB). V primeru spletne strani Bumbar d.o.o. Maribor www.bumbar.si  je posameznik Uporabnik, ki uporablja spletno stran www.bumbar.si za svoje potrebe in namene, ali naključni obiskovalec, ki poda preko kontakta (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.) sporočilo podjetju Bumbar d.o.o. Maribor, ki vključuje med drugimi podatki tudi osebne podatke, in s tem postane uporabnik spletne strani podjetja www.bumbar.si (uporabi jo za svoj namen).

 

Izjava o varstvu osebnih podatkov  je namenjena predvsem varovanju osebnih podatkov uporabnikov v skladu z ZVOP-1-UPB. Naključni obiskovalci spletne strani www.bumbar.si lahko brez vsakršnih obveznosti posredovanja svojih osebnih podatkov pregledujejo vsebine na tej spletni strani in jim ni potrebno odkriti svoje identitete ter osebnih podatkov.

 

Z Izjavo o varstvu osebnih podatkov vam podjetje Bumbar d.o.o. Maribor zagotavlja, da ne posreduje nobenih podatkov uporabnika, tako osebnih podatkov kot tudi ostalih podatkov, nikomur, ampak jih uporabljamo izključno za doseganje namena spletne strani www.bumbar.si (obveščanje o dogodkih, izvajanje storitev). Prav tako ne uporabljamo osebnih in drugih podatkov uporabnika z namenom trženja svojih storitev ali za potrebe lastne promocije.

 

V primeru spletne strani www.bumbar.si, kjer lahko Uporabnik posreduje v objavo fotografije in ostale vsebine, ki so njegova lastnina, se pojavljajo tudi osebni podatki otrok, katerih zakoniti zastopnik je Uporabnik. V tem primeru Uporabnik s posredovanjem materiala, ki ga želi objaviti na spletni strani www.bumbar.si obvezno posreduje tudi soglasje za objavo teh fotografij ( izjavo o obdelavi teh podatkov) podjetju Bumbar d.o.o. Maribor. Podjetje Bumbar d.o.o. Maribor izhaja iz stališča, da je bilo s tem pridobljeno osebno soglasje staršev ali skrbnikov (zakonitih zastopnikov) za objavo fotografij. Podjetje Bumbar d.o.o. Maribor v okviru te izjave ponovno podaja izvzem odgovornosti v celoti, če se bodo te fotografije pojavile v javnosti drugje (n.pr.: na Facebooku). Podjetje Bumbar d.o.o. Maribor ne prevzema odgovornosti za nadaljnjo obdelavo fotografij na spletni strani, kjer so shranjene fotografije, posebej ne s strani oseb, ki imajo kot uporabniki (starši, otroki) dostop do njih.

 

Pri izvajanju storitev v okviru spletne strani www.bumbar.si izhajamo iz spoštovanja določil ZVOP-1-UPB. V skladu z določili tega zakona in na temelju profesionalnega pristopa do izvajanja storitev upoštevamo naslednja načela:

a)      Spoštovanje zasebnosti in dostojanstva uporabnika: vse podatke uporabnikov, naj imajo naravo osebnih podatkov, občutljivih podatkov ali drugih podatkov, ne glede na obliko, obravnavamo z vso odgovornostjo, in uporabljamo v skladu z namenom spletne strani, zakonito in pošteno.

b)      Namen uporabe osebnih podatkov in drugih podatkov uporabnika: tako osebne podatke kot vse ostale podatke, ki jih pridobimo z namenom izvajanja storitev in poročanja o dogodkih, uporabljamo izključno in samo z namenom uporabe za izvedbo storitev in poročanje o dogodkih. Uporaba teh podatkov pomeni zbiranje, obdelavo, analizo, primerjavo in uporabo ter hranjenje teh podatkov z namenom izvedbe storitve. V okvir namena uporabe osebnih in drugih podatkov se vključuje uporaba teh podatkov z namenom komuniciranja, seznanjanja o spremembah in vseh ostalih informacijah, ki so lahko pomembne za samo kvaliteto izvedene storitve. Izjavljamo, da ne pridobivamo nobenih podatkov uporabnikov, ki ne bi bili v skladu z namenom, za katerega pridobivamo in uporabljamo osebne in druge podatke uporabnika. Njihova ustreznost z namenom uporabe podatkov se upošteva tako z vidika vsebine kot vidika obsega podatkov.

c)       Varnost osebnih in drugih podatkov uporabnika: osebni podatki in drugi podatki uporabnika so v času uporabe ustrezno varovani.

d)      Posredovanje osebnih in drugih podatkov uporabnika: nobenih podatkov uporabnika, tako osebnih podatkov kot tudi ostalih podatkov, ne posredujemo nikomur, ampak jih uporabljamo izključno za doseganje namena, zaradi katerega smo jih pridobili. Prav tako ne uporabljamo osebnih in drugih podatkov uporabnika z namenom trženja svojih storitev ali potrebe lastne promocije.

e)      Osebna privolitev preko oddaje soglasja ali kontakta: uporabnik oddaje Kontaktnega obrazca ali posredovanja materiala za objavo na spletni strani poda osebno privolitev za pridobitev osebnih in drugih podatkov s strani podjetja Bumbar d.o.o. Maribor in obdelavo teh podatkov v skladu z namenom, navedenim predhodno.